Menü Bezárás

PopUp praktikák – 1. rész

PopUp panelek és a méretezésük

Honlapunkon a sajtófalak széles választéka megtalálható, így nem csoda, ha első látásra elveszünk a kínálatban. A következő sorozatban tanácsokkal szeretném ellátni a sajtófalak iránt érdeklődőket, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg annak kiválasztásában. Elsőként a sajtófalak méretezéséről ejtenék pár szót.

A 4 x 3-as PopUp sajtófal a nevét nem a metrikus rendszer szerinti méretéről kapta, hanem a vízszintes és függőleges modulok („kockák”) számáról. Tehát a 4 x 3-as sajtófalunk nem 4 méter széles és 3 méter magas, hanem vízszintesen 4, függőlegesen pedig 3 (a képen x-ként látható) elemet tartalmaz. Ha ezeket oszlopokra bontjuk, úgy paneleket kapunk. A képen látható 4 x 3-as sajtófal 4 db (1 x 3-as) panelből áll össze.

4 x 3-as íves PopUp sajtófal. Láthatjuk az 1 x 3-as oszlopokat (paneleket), amikből 4 darab kapcsolódik össze ebben a szerkezetben.

Nyomtatásakor a sajtófal két szélére még 1-1 panel kerül, amely bekanyarodik a PopUp fal mögé, lekerekítve a széleit. Így egy 4×3-as PopUp falnál 6 db panel nyomtatására van szükség.

Már a grafika tervezéskor fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy a két szélső panelnek csak a belső fele fog látszódni szemből, hiszen a másik fele bekanyarodik a sajtófal mögé.

Egyenes PopUp falak felülnézete. Láthatjuk, ahogy a szélső panelek bekanyarodnak a sajtófal mögé.

Lehetne a sajtófal 4 méterszer 3 méteres is, ha a panelek szélessége 1 méter lenne, de a gyártók más szabvány szerint dolgoznak. A panelek szélessége az általunk forgalmazott svéd MarkBric és az angol Very Display termékeknél kb. 70 cm. Azért csak kb. 70 cm, mert attól függ, hogy íves vagy egyenes sajtófalról beszélünk. Ha kíváncsi erre, akkor olvassa el a PopUp praktikák 2. részét, ahol ezt a témát járom körbe!

És mi a helyzet a magassággal?

Ha továbbra is oszlopokban/panelekben gondolkodunk, akkor 3 elemnél – azaz 223 centiméternél – nem szoktak magasabbat gyártani, ezért sem található honlapunkon például 4 x 4-es sajtófal. DE! Ez nem azt jelenti, hogy nem tudunk ilyet csinálni. Sajtófalaink szélességükben és magasságukban igény szerint bővíthetők. Szélességükben akár 10 panelig, magasságukban 4 modulig.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtervezni az Ön számára legidálisabb PopUp sajtófalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .